Germania are obiecţii faţă de primirea României în Schengen

Germania consideră că România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite să adere la spaţiul Schengen şi nu este de acord cu o aderare parţială a celor două state la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 4 Septembrie 2011
Ultima actualizare:4 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al ministrului german de Interne a adăugat,  că aderarea celor două ţări la spaţiul european de liberă circulaţie ar presupune anularea controlului la frontierele aeriană şi maritimă, nu şi la cea terestră.

Declaraţia purtătorului de cuvânt al ministrului german de Interne a fost preluată şi vehiculată de presa germană.

Guvernul german a dezminţit informaţiile potrivit cărora nu ar mai avea obiecţii faţă de primirea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei.

"Dimpotrivă, contrariul este valabil", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin.

În urma ultimelor evaluări ale Uniunii Europene, ministrul Hans-Peter Friedrich îşi menţine reţinerile faţă de anularea controalelor la frontierele cu România şi Bulgaria.

Purtătorul de cuvânt de la Berlin a precizat că decizia definitivă în acest sens va fi luată abia la reuniunea miniştrilor europeni de interne, care va avea loc la 22 şi 23 septembrie.

Până atunci, ministrul german de interne va avea consultări cu partenerii europeni, în special cu omologii din Franţa şi Olanda, celelalte două ţări care s-au opus în primă fază primirii României şi Bulgariei în Schengen.

Ultimele rapoarte ale Comisiei Europene au criticat deficitele masive în combaterea corupţiei şi crimei organizate şi lipsa de transparenţă a justiţiei în ultimele două ţări primite în blocul comunitar.

Aceste date ar îngrijora pe mai departe Berlinul, informează corespondentul Radio România.Autor:
Ovidiu Suciu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza