Germania, acuzată de adâncirea crizei în Europa

Miliardarul american, George Soros, susţine că Germania are un rol esenţial în salvarea zonei euro, având în vedere că reticenţa acestui stat a condus la agravarea crizei în Europa.

Adăugat: 13 August 2011
Ultima actualizare:13 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Investitorul Geroge Soros a estimat că ţările europene cele mai bine cotate de agenţiile de rating trebuie să pună la punct un sistem de obligaţiuni comune, în caz contrar zona euro se  va prăbuşi.


Soros a apreciat că numai Germania poate inversa dinamica dezintegrării europene, având în vedere că reticenţa acestui stat a condus la agravarea crizei în Europa.


Miliardarul american George Soros se alătură grupului tot mai vocal al celor care critică clasa politică europeană pentru şovăiala cu care tratează actuala criză din Zona euro.


Într-un comentariu publicat de cotidianul economic german "Handelsblat", Soros acuză Germania pentru amploarea crizei şi afirmă că Republica Federală este singura ţără capabilă să pună capăt actualei situaţii din uniunea monetară.


Influentul investitor a cerut Berlinului şi celorlalte capitale europene aflate încă la nivelul de rating AAA să lanseze un regim de euroobligaţiuni, fără de care, argumentează Soros, nu poate fi salvată moneda comunitară.


Miliardarul avertizează asupra riscurilor politicii paşilor mărunţi practicată de guvernul condus de Angela Merkel.


Tocmai tergiversarea Germaniei ar fi fost cauza adâncirii dezastrului din Grecia până la nivelul unei crize existenţiale a întregii Uniuni, susţine Soros.


El crede că Berlinul ar fi trebuit să impună un plan de salvare a UE, în general, şi nu să trateze fiecare ţară cu probleme în parte.


Soros a explicat că actualul model de salvare a ţărilor europene prin fonduri garantate de celelalte state membre nu este sustenabil.Autor:
Ovidiu Suciu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza