Gerea: Nu există motive de îngrijorare privind reducerea livrărilor de gaze

Ministrul Energiei dă asigurări că autoritățile române pot apela și la utilizarea altor combustibili, după ce compania rusă Gazprom a redus din nou livrările de gaze către România cu 30%.

Adăugat: 30 Decembrie 2014
Ultima actualizare:30 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Gerea. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Autorităţile române spun că nu există motive de îngrijorare, după ce compania rusă Gazprom a redus din nou livrările de gaze către România cu 30% faţă de cantitatea contractată.

"Această cantitate, raportată la nivelul consumului naţional, este foarte, foarte mică, sistemul naţional nu are absolut nicio problemă. Pentru zilele următoare, deocamdată, informaţiile pe care le avem sunt de natură să ne liniştească, să spunem. Noi vom avea consultări cu factorii implicaţi. Sunt nişte probleme, în primul rând contractuale, între Gazprom şi furnizorii privaţi şi care prevăd posibilitatea unor astfel de reduceri", a spus Ministrul energiei, Andrei Gerea.

Ministrul Energiei  a mai spus că în caz de necesitate există variante la care autorităţile române pot apela, precum utilizarea cu precădere a altor combustibili, cum ar fi păcura sau oprirea anumitor instalaţii.

Fostul ministru delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, declara în toamnă că România nu ar avea nicio problemă în perioada de iarnă, chiar dacă Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze şi iarna ar fi extrem de dificilă.

În luna octombrie a acestui an, Gazprom a redus, de mai multe ori, livrările de gaze naturale către România.

Consumul actual total al României este de 25,5 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producţia internă de gaze naturale este de 31 de milioane de metri cubi pe zi.Autor:
Radio Craiova
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
30 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza