George Maior,directorul SRI

"Economia neagră a scăzut în ultimii doi ani cu aproape 10%, până la 25% - 27% din produsul intern brut. În prezent, cei mai mulţi bani negri sunt în agricultură".

Adăugat: 16 Mai 2011
Ultima actualizare:20 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În 2009 economia neagră era la un nivel de 35% din PIB, conform evaluărilor Serviciului Român de Informaţii, ceea ce înseamă un prejudiciu de aproximativ 80 de miliarde de lei - a declarat, duminică, la PRO TV, directorul SRI, George Maior.


"În acest moment, când banii negri au ajuns la 25% -27% din produsul intern brut, sectoarele în care se regăsesc cei mai mulţi dintre aceşti bani sunt agricultura - cu aproximativ 60%, construcţiile, produsele puternic accizate şi turismul" a spus acesta.


Economia neagră este însă mai amplificată în perioadele de criză, a afirmat , directorul SRI.  George Maior.

 
"Totdeauna, o criză economică, mai ales de o asemenea intensitate, atrage după sine o serie de riscuri, vulnerabilităţi în ceea ce priveşte economia şi cu răsfrângere asupra contextului, evident individual social. Economia neagră proliferează într-o situaţie de criză, mai mult decât în alte situaţii", a susţinut acesta.


George Maior a mai precizat că în perioada de criză se amplifică şi evaziunea fiscală, contrabanda, crima organizată şi corupţia la nivel central sau local.


Directorul SRI a declarat însă că Serviciul are o direcţie de securitate economică ce realizează şi analize integrate, fie singular, fie în cooperare cu alte instituţii.
 Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2011
Ultima actualizare:
20 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza