George Maior: România nu este în pericol major în acest moment

Serviciul Român de Informaţi a luat măsuri suplimentare de siguranţă, dar nu a fost ridicat nivelul de alertă, a precizat şeful SRI, George Maior

Adăugat: 12 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: George Maior, şeful SRI
trimite pe mail

În România nu există în acest moment un pericol major de atentat terorist, dar Serviciul Român de Informaţii a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea unui astfel de eveniment, fără a ridica însă nivelul de alertă existent, a precizat pentru ziare.com şeful instituţiei, George Maior.

Directorul SRI a mai spus că au existat şi în ţara noastră atentate dejucate, iar Serviciul a acţionat prin expulzări de persoane sau nepermiterea accesului unor cetăţeni suspectaţi de astfel de activităţi.

Potrivit lui George Maior, după atentatele din Franţa, SRI aluat măsuri suplimentare pentru apărarea unor eventuale ţinte şi a sporit monitorizarea traficului de la frontiere.

Evenimentele de la Paris pot avea efecte şi asupra admiterii României în Spaţiul Schengen, este de părere şeful SRI.

"Chiar şi problema Schengen se pune într-un alt tipar de discuţie, cu eventuale restricţii ale politicii în acest domeniu în unele state, ceea ce are efecte şi în privinţa României, având în vedere obiectivul nostru de accedere în Schengen",menţionat şeful SRI.

Maior susţine că în prezent atât România, cât şi Uniunea Europeană, în ansamblu, se confruntă cu două mari ameninţări: fenomenul geopolitic de la graniţele de est, generat de criza din Crimeea şi politica neoimperială a Rusiei.

De asemenea, este de luat în seamă şi "importul de terorism" din spaţiul Orientului Mijliociu, prin acţiunile Statului Islamic şi ale altor grupări fundamentaliste.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza