George Maior: Nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor

Şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a remis un comunicat de presă din care reiese faptul că nu doreşte să facă declaraţii în legătură cu vehicularea numelui său ca posibil premier.

Adăugat: 5 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: George Maior, şeful SRI
trimite pe mail

Comunicatul SRI

Referitor la solicitările de a comenta apariţia în spaţiul public a numelui directorului SRI, domnul George Cristian Maior, în legătură cu posibila nominalizare în funcţia de prim-ministru al Guvernului României, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări:

Reiterăm faptul că activitatea Serviciului Român de Informaţii are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele şi nivelurile, neutralitatea şi echidistanţa politică. În acest sens, subliniem hotărârea conducerii SRI de a evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral, în vederea prezervării propriei misiuni, precum şi a bunei reputaţii dobândite în rândul cetăţenilor României şi al partenerilor instituţionali din ţară şi din străinătate.

Poziţia oficială a directorului SRI, domnul George Cristian Maior, este consecventă, aşa cum a fost aceasta exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari:

"La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", se mai scrie în comunicat.

Amintim că, ieri, candidatul PSD-UNPR-PC pentru funcția de președinte, Victor Ponta, a anunțat că are trei variante funcția de premier, prima fiind Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că nu exclude, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

AICI comunicatul de presăAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza