George Maior, directorul SRI

"Mai sunt aproximativ 50.000 de dosare din peste 10 milioane care au fost transferate la CNSAS, cred că e cel mai mare transfer de arhivă al unui serviciu din Europa Centrală şi de Est".

Adăugat: 29 Octombrie 2011
Ultima actualizare:29 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, susţine că au mai rămas de trimis la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii aproximativ 50.000 de dosare din arhiva fostei securităţi, menţionând că doreşte ca până la încheierea mandatului său acest proces să se finalizeze.

"Mai sunt foarte puţine (dosare din arhiva fostei securităţi - n.r.), aproximativ 50.000 de dosare din peste 10 milioane de dosare care au fost transferate la CNSAS, cred că cel mai mare transfer de arhivă al unui serviciu din Europa Centrală şi de Est", a declarat Maior, citat de Agerpres.

El a precizat că doreşte ca, până la finalizarea mandatului său, toate dosarele să fie trimise la CNSAS.

"Până când îmi termin mandatul, vreau ca toate acestea să fie transferate către CNSAS. Nicio situaţie legată de vreun cetăţean român să nu mai fie în posesia Serviciului. Şi cele care sunt, sunt legate de fenomene de securitate naţională care pot afecta în continuare această securitate naţională. Dar, în timp, ele se perimă din punct de vedere istoric şi al acestei circumstanţe şi vor fi toate transferate la CNSAS", a afirmat MaiorAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza