George Maior, directorul SRI

"SRI ştie exact întrega hartă a criminalităţii interlope din România şi modul cum aceasta acţionează".

Adăugat: 18 Octombrie 2011
Ultima actualizare:18 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, că fenomenul de crimă organizată a crescut în intensitate şi calitate şi că, cel puţin în perioada următoare, va afecta şi securitatea naţională tot mai pregnant.

"Preferăm să ne ocupăm şi suntem obligaţi să ne ocupăm de aspectele de securitate naţională. De infracţiunile de drept comun va trebui să se ocupe foarte intens şi nu vreau să comentez activitatea altor instituţii, evident, în primul rând Poliţia, Ministerul de Interne. Dar noi avertizăm asupra acestui fenomen care a crescut în intensitate", a subliniat Maior.

El a precizat că SRI ştie exact ce se întâmplă în România în legătură cu criminalitatea interlopă.

"ŞRI ştie  exact întrega hartă a criminalităţii interlope din România şi modul cum aceasta acţionează, iar prin rolul conferit de legislaţie a făcut toate demersurile, informările şi toate acţiunile permise de lege pentru a da toate datele structurilor statului care sunt abilitate prin lege să finalizeze până la urmă cercetarea, pentru că în partea de cercetare şi soluţionare, SRI, pe legislaţia actuală are prerogativele pe care le are", a precizat Maior.
    
El a mai spus că SRI se ocupă de această dimensiune a securităţii naţionale la nivel strategic.
    
"Vorbim de crimă organizată transfrontalieră, care presupune fenomene foarte grave la adresa securităţii naţionale: contrabandă, evaziune, trafic de persoane, trafic de droguri, lucruri pe care SRI le are în vedere permanent", a mai spus Maior.

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, marţi, de Comisia de control a activităţii SRI, temele de discuţie fiind reprezentate de fenomenul crimei organizate în România, aşa cum este văzut din perspectiva SRI, şi de clanurile interlope.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza