George Maior, directorul SRI

"Nu dorim să fim atraşi, deşi unii doresc să facă acest lucru, în acest proces electoral care se deschide în 2014 în legătură cu Preşedinţia României".

Adăugat: 21 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, că nu va comenta declaraţiile privind implicarea SRI în impunerea unui candidat al PSD la prezidenţiale, precizând că nu doreşte atragerea Serviciului în acest proces electoral care se deschide în 2014.

"Nu vreau să comentez despre aspecte care ţin de această foarte interesantă dinamică internă. Suntem o instituţie neutră şi independentă. Nu dorim să fim atraşi, deşi unii doresc să facă acest lucru, în acest proces electoral care se deschide în 2014 în legătură cu Preşedinţia Româniai. Vom evita orice fel de comentarii, de discuţii sau activităţi care pot fi legate de acest subiect", a precizat George Maior, potrivit Mediafax.

El a ţinut să precizeze că nu va comenta nici declaraţiile preşedintelui şi nici ale liderului PNL Crin Antonescu

"Rămân fixat în această poziţie în care cred că suntem ancoraţi de ani buni de zile, de independenţă şi neutralitate", a spus el.

Preşedintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI, deputatul PSD Georgian Pop, a precizat, la rândul său, că invită pe oricine are probe, nu doar declaraţii, sau supoziţii, la el la birou şi să se facă cercetările necesare.

"Haideţi să începem să discutăm şi despre probe. Aşa, pe declaraţii politice, sigur, e o zonă care face parte din fişa postuloui nostru, a politicienilor", a spus preşedintele comisiei parlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane "influente în servicii" care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, el menţionând totodată că nu "bagă mâna în foc" PSD nu va face acest pas.
   Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza