George Maior, audiat în Comisia de politică externă a Senatului

Audierile au debutat cu acuzaţiile pe care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i le-a adus ambasadorului George Maior.

Adăugat: 12 Septembrie 2018
Ultima actualizare:12 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: George Maior, ambasadorul României la Washington
trimite pe mail

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a negat astăzi că s-ar fi implicat în politica internă americană, aşa cum l-a acuzat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care doreşte să solicite rechemarea sa în ţară.

Audierile au debutat cu acuzaţiile pe care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i le-a adus ambasadorului George Maior.

Călin Popescu-Tăriceanu i-a reproşat acestuia că a făcut declaraţii neinspirate când a comentat scrisoarea fostului primar al New York-ului, Rudolph Giuliani şi a adăugat că din punctul său de vedere, performanţa sa ca ambasador la Washington este una foarte slabă.

"Atunci când, prin declara?iile sale, un ambasador prezintă publicului din România propriile parti-pris-uri, având abordări străine misiunii sale de ambasador, el abandonează, de facto, misiunea cu care a fost învestit. Aprecierile pe care le-aţi făcut, partizane, induc impresia că dumneavoastră intraţi în această luptă internă care frământă America în ziua de astăzi şi practic, angajaţi şi Guvernul român şi statul român în această dispută internă", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

În replică, ambasadorul României la Washington, George Maior, a respins toate acuzaţiile şi a precizat că şi-a făcut datoria în interesul naţional românesc.

"În ce priveşte afirmaţiile despre calitatea mea de ambasador, le resping categoric. Parteneriatul a evoluat excepţional, dialogul politic a fost promovat la cel mai înalt nivel. În ceea ce priveşte faptul că m-am implicat în politica internă americană, este o afirmaţie complet falsă. Nu este nici o declaraţie din partea SUA care să indice acest lucru", a susținut George Maior.

O reglare de conturi, consideră senatorul PNL Alina Gorghiu audierea lui George Maior.

"E o situaţie puţin bizară, dle ambasador, pentru că aici nu pare că vrem o audiere sau un dialog, pare că vrem o reglare de conturi, ceea ce e departe de mine, cel puţin, şi de colegii mei.
Reporter: Comisia pentru politică externă se va reuni din nou luni, pentru a redacta un raport pe care îl va înaintea Ministerului de Externe", a susținut Alina Gorghiu.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza