George Maior a demisionat de la şefia SRI

Directorul SRI, George Maior şi-a înaintat, astăzi, demisia de la conducerea Serviciului Român de Informaţii.

Adăugat: 27 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: George Maior
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis i-a acceptat gestul, precizează un comunicat al Administraţiei  Prezidenţiale.

CV George Maior

George Maior a deţinut funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii din octombrie 2004, şi a fost cel mai longeviv director în această funcţie.

Demisia vine la o săptămână după ce George Maior a criticat dur decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul legii securităţii cibernetice, iar preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a denunţat public presiunile SRI.

Amintim că înainte de alegerile prezidenţiale, şeful SRI declarase că îşi va depune mandatul după ce se va instala noul preşedinte.

După validarea lui Klaus Iohannis în funcţia supremă în stat, George Maior a spus că aşteaptă ca noul şef al statului să facă o analiză asupra modului în care şi-a îndeplinit sarcinile şi apoi să ia o decizie.

La 4 octombrie 2006, în faţa plenului Parlamentului, Maior a obţinut 285 de voturi “pentru” şi 123 “împotrivă” pentru numirea la şefia SRI.

La alegerile parlamentare din 2004, George Maior a obţinut un mandat de senator de Alba, acesta candidând ca reprezentat al PSD.

Potrivit surselor, interimatul la această instituţie va fi asigurată de Florian Coldea, care deţine în prezent funcţia de prim-adjunctul al directorului Serviciului Roman de Informatii.

În acest moment sunt vacante funcţiile de director al Serviciului Român de Informaţii şi cea de director al Serviciului de Informaţii Externe. Şefii celor două servicii sunt numiţi de parlament, la propunerea preşedintelui României.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radio România
Adăugat:
27 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza