Geoană: Prioritatea NATO este consolidarea coeziunii aliaţilor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus, într-un mesaj adresat primei ediţie a Forumului România, că prioritatea NATO este consolidarea coeziunii aliaţilor.

Adăugat: 10 Iunie 2022
Ultima actualizare:10 Iunie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Geoană. Sursa: Facebook
trimite pe mail

NATO va adopta la summitul de la Madrid un nou concept strategic, adaptat ultimelor provocări în materie de securitate, cu accent pe conflictul militar din Ucraina, a anunţat secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, într-un mesaj adresat primei ediţie a Forumului România, organizat la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al Academiei Române.

El a mai afirmat că prioritatea NATO este consolidarea coeziunii aliaţilor.

Mircea Geoană: Războiul barbar, pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei independente, schimbă în mod dramatic şi substanţial arhitectua de securitate în Europa. Aşteptăm decizii importante pentru întărirea flancului estic, aştept măsuri importante pentru reintărirea zonei Mării Negre. De modul în care vom ajuta în continuare Ucraina, de modul în care Rusia va plăti pentru această greşeală strategică şi pentru atrocităţile pe care le produce, va depinde în mare măsură echilibrul strategic din Europa şi echilibrul strategic la nivel global.

Forum România reuneşte foşti politicieni, membri ai mediului academic şi ştiinţific, cercetători şi specialişti în diverse domenii, şi are ca scop organizarea unor dezbateri pe teme de interes pentru societatea românească. Soluţiile propuse vor fi prezentate Guvernului şi Parlamentului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza