Geoană, numit Înalt Reprezentant al Premierului pentru proiecte economice şi diplomaţie

Numit Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, Mircea Geoană are ca obiective promovarea unor proiecte economice regionale ale României.

Adăugat: 12 Februarie 2014
Ultima actualizare:12 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Geoană, în studioul Radio România Actualităţi
trimite pe mail

Mircea Geoană a fost numit de premierul Victor Ponta drept Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, post înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului.

Activitatea lui Mircea Geoană va fi onorifică şi neremunerată.

Numirea în funcţie a fost efectuată prin decizie semnată de Ponta.

Conform documentului, Mircea Geoană va avea ca obiective principale promovarea unor proiecte economice regionale ale României, ţinând seama de interesul mediului de afaceri din România de a accesa noi pieţe, inclusiv din perspectiva iniţiativei de creare a unui coridor economic denumit generic "Noul Drum al Mătăsii", organizarea în România a unor conferinţe anuale în domeniul economic, cooperarea cu organizaţii ale mediului civic, economic şi academic pentru promovarea relaţiilor României cu ţări cu economii emergente, promovarea oportunităţii de afaceri în România în cadrul unor evenimente din mediul economic sau în relaţie cu organizaţii internaţionale.

El va beneficia de sprijin logistic şi financiar din partea Cancelariei premierului şi va conlucra cu ministere şi instituţii cu atribuţii în domeniu, în special cu Ministerul de Externe, Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie şi Departamentul pentru Infrastructură şi Investiţii Străine.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în noiembrie 2013, că ar fi împotriva nominalizării lui Mircea Geoană drept "înalt reprezentant" al Guvernului, precizând că pentru o astfel de funcţie "trebuie să fii un om serios".

Antonescu a fost întrebat cum vede informaţia vehiculată pe atunci în presă ca senatorul PSD Mircea Geoană să obţină titulatura de "înalt reprezentant" al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică. "Nu cred. Nu a fost numit înalt reprezentant, când să fie numit? Trebuia să fie o şedinţă de Guvern. Şi mă îndoiesc, înalt înalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme şi faţă de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zău", a afirmat atunci Antonescu.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza