"Gaudeamus", proiect de echipă şi de suflet!

Târgul Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură", a devenit un adevărat fenomen, spunea joi seara, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, András István Demeter. Foto:Agerpres

Adăugat: 19 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Joi seara, la Bucureşti s-a deschis cea de-a 17-a ediţie a Târgului Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură", infomează realizatorul RRA.

 

43 de edituri se află  la parterul ROMEXPO, în plin Gaudeamus şi  sunt găzduite pe bulevardele Eugen Preda şi Nobel, care înconjoară străzile Nicolae Iorga, Dragomir Hurmuzescu, Catinca Ralea sau Dimitrie Gusti. Nu este singura legătură pe care cartea o are cu Radio România, care a organizat o ediţie a târgului în care temerile legate de o criză, cel puţin până acum au fost înlăturate.
Noutăţile sunt  prezenţa Valonia-Bruxelles, Belgia, o impresionantă demonstraţie de forţă a unei ţări care ajunge la Gaudeamus de această dată în calitate de invitat de onoare, dar şi prezenţa multor scriitori importanţi din Franţa, Italia, Grecia, ca şi prezenţa minorităţilor naţionale care de această dată se află în târg în stand special.


Amintim invitaţia pentru sâmbătă,  în târg a scriitorului Norman Manea, unul dintre propuşii noştri la un Premiu Nobel pentru literatura română, dar şi Catherine Cusset şi Sergio Romano, Bruno Mazzoni, Andrea Pinketts sau Marco Polillo.

 Este impresionant ce s-a putut întâmpla şi în această toamnă la Gaudeamus şi pe lângă manifestările obişnuite legate de Bursa Educaţia sau Salonul de carte pentru copii, Salonul naţional de creaţie şi inventică pentru tineret, vorbim despre expoziţia "O istorie a tiparului" sau "Pagini din istoria radioului", "Bucureştii văzuţi de Poitevin Scheleti" sau expoziţia de fotografie Uca Marinescu "În jurul lumii",  potrivit realizatorul RRA.Pe lângă lansările de carte, Târgul Gaudeamus propune vizitatorilor şi o serie de dezbateri.Vineri  este programată o astfel de dezbatere de o oră, organizată de Redacţia Informaţii a Radio România şi Agenţia de Presă Rador. Intitulat "De la cuvântul vorbit la cuvântul scris" în corpul central Romexpo.

 

Şi liderii politici sunt prezenţi la Târul Gaudeamus , în calitatea lor de autori de carte.

 

Joi, preşedintele UDMR, Marko Bela a lansat, cu succes, volumul bilingv de poezie, "Eroica grădinii", iar preşedintele Consiliului Naţion al al PSD, Adrian Năstase şi-a lansat  vineri  cartea "Codul Zambaccian 3. Toate pânzele jos".


Detalii pe www.gaudeamus.ro.

 Autor:
Mihaela Helmis
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema

Tags

gaudeamus

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza