Gabriela Firea îşi propune să construiască 20 de grădiniţe

Gabriela Firea promite construirea a 20 de grădiniţe şi înfiinţarea programului "after school" în fiecare şcoală, în funcţie de infrastrucura existentă.

Adăugat: 18 Mai 2016
Ultima actualizare:18 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, candidatul PSD - UNPR la Primăria Generală a Capitalei
trimite pe mail

Candidatul Alianţei PSD- UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, îşi propune să construiască în Bucureşti 20 de grădiniţe cu program prelungit.

"Şcoală după şcoală" este un alt obiectiv din programul pentru educaţie al Gabrielei Firea.

"Într-o primă etapă vom propune cartografierea tuturor serviciilor existente, publicarea lor pe pagina de internet a Primăriei Muicipiului Bucureşti şi elaborarea unui studiu de fezabilitate care să propună soluţii concrete. Echiparea fiecărei şcoli prin after school în funcţie de infrastrucura existentă. Investiţia poate fi făcută prin accesarea de fonduri europene, dar şi din fndurile proprii ale Primăriei Generale a Capitalei, împreună cu primăriile de sector", a spus Gabriela Firea.

Nicolae Robu promite modernizarea drumurilor şi amenajare a spaţiilor dintre blocuri

Nicolae Robu candidează din partea PNL pentru un nou mandat de primar în Timişoara.

După cum transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă, Nicolae Robu îşi propune să continue proiecte referitoare la modernizarea drumurilor, amenajarea de spaţii verzi şi de parcări.

"Una dintre priorităţi va fi aceasta de amenajare a spaţiilor dintre blocuri în tot oraşul. Am amenajat un număr mare de astfel de spaţii în ultimii ani, numai că oraşul este mare, a fost cu neputinţă să cuprindem toate aceste spaţii în care nu s-a făcut nimic de 30-40 de ani de când au fost constrite blocurile", a susţinut Nicolae Robu.

Contractul lui Soos Zoltan pentru Primăria Târgu Mureş

Soos Zoltan, candidat independent la Primăria Târgu Mureş, spune că are strategii prin care să-i convingă pe tineri să rămână în oraş.

După cum transmit redactorii RRA de la Radio Tîrgu Mureş, Soos Zoltan a prezentat ieri presei un contract social în 10 puncte.

"Doresc să menţin statutul de politician independent şi o să ţin distanţă egală faţă de partidele politice, nu voi lăsa la voia întămplări investiţiile, voi sprijini extinderea zonelor verzi, voi trata ca şi partener egal organizaţiile neguvernamentale, bisericiile şi fiecare parte a comunităţii din Târgu Mureş", a susţinut Soos Zoltan.

Candidat în greva foamei

Marius Fenichiu, candidat independent la Primaria Ploieşti, se află de 3 zile în greva foamei, în semn de protest faţă de prevederile legii electorale care - spune el - nu-l lasă să-şi promoveze imaginea in campanie. Protestul are loc la sediul de campanie din Ploieşti.

Deşi sunt candidat admis definitiv, îndeplinind toare condiţiile prevăzute de lege pentru a candida, nu îmi pot exprima liber mesajele din cauza faptului că nu dispun de bani. Legea electorală, mai precis normele de aplicare ale legi electorale, prevăd că nu pot fi produse în regie proprie materiale de propagandă electorală, a spus Marius Fenechiu.

Legea electorală "nu ajută partidele mici"

Şi preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, este nemulţumit de actuala lege electorală.

El a declarat, la Ploieşti, că singura metoda de promovare a mesajelor electorale pe care o pot folosi partidele mici constă în întalnirile directe cu electoratul.

"Suntem foarte nemulţumiţi de forma în care este interpretată legea electorală, este o lege care nu ajută sub nici o formă partidele mai mici, chiar dacă spunem că suntem al treilea partid la nivel naţional rămânem totuşi un partid în care avem candidaţi mai puţini în funcţie de primării, iar actuala lege, prin forma care oferă şansa unui candidat să se vadă pe panouri şi doar acolo, nu oferă în clipa de faţă aproape nici o şansă de a se promova decât aceea de a interacţiona cât mai mult cu oamenii", a declarat Valeriu Steriu. 

Agenda candidaţilor

Conferinţe programate să înceapă la ora 11.00:  Samuel Caba, candidatul PMP la Primaria Arad şi candidatul independent la Primaria Sibiu, Alexandrina Matei.

De la ora 12:00 candidatul PSD la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău, are programată o conferinţă de presă. 

Candidatul UNPR la Primăria Galaţi, Marius Stan participă la ora 13:00 la conferinţa de prezentare a proiectului de realizare a subtraversării Dunării la Galaţi.

Copreşedinţii ALDE, Calin Popescu-Tariceanu şi Daniel Constantin, participă la lansarea candidaţilor din judeţul Cluj, iar Liviu Dragnea merge în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

Programul liderului PSD prevede vizite la societăţile Avicola şi Orion Slobozia, o întâlnire cu Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, iar de la ora 16:35 lansarea candidaţilor PSD.

Candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Soós Zoltán, are întalniri cu electoratul la ora 18:00 în Parcul Bolyai.

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, prezintă soluţiile din programul său electoral în cadrul unei întalniri cu oameni de afaceri, ONG-uri şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, ora 17:00, Clădirea Willbrook Platinum.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza