Gabriela Firea, încrezătoare că RADET este protejată de creditori

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se declară încrezătoare în activitatea noului administrator judiciar desemnat de instanţă pentru RADET, Casa de Insolvenţă a avocatului Gheorghe Pipera.

Adăugat: 6 Octombrie 2016
Ultima actualizare:6 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Edilul speră că, împreună cu noul administrator judiciar care va fi desemnat astăzi de instanţă pentru ELCEN, se vor găsi soluţii şi pentru datoriile istorice considerate neeligibile de municipalitate.

Pe de altă parte, Gabriela Firea dă asigurări că, în această perioadă, consumatorii vor avea apă caldă şi căldură.

"Insolvenţa a fost singura modalitate juridică şi financiară prin care bucureştenii să fie protejaţi, să se poată acorda flux continuu atât apă caldă, cât şi căldură pe perioada sezonului rece. De asemenea, RADET, prin această măsură a insolvenţei, este protejată de creditori şi îşi poate pune în aplicare planul de reorganizare. În cadrul procesului de reorganizare se va putea analiza inclusiv această datorie istorică, iar la finalul acestei proceduri se va decide dacă există şi o parte eligibilă şi, cu siguranţă, aceea va fi onorată", a promis Gabriela Firea.

Primarul general a mai precizat că, în ultimii 15 ani, RADET a acumulat o datorie istorică, care va fi analizată în cadrul procesului de reorganizare, urmând ca Primăria să achite doar partea care se va dovedi a fi eligibilă.

"Eu am mai spus încă din prima zi a conflictului izbucnit şi în mass-media, în care inclusiv forţe politice îmi impuneau să plătesc această datorie, să fac eventual o eşalonare, dar asta ar fi însemnat să iau dreptul bucureştenilor la o viaţă mai bună şi să plătesc o datorie despre care nu aveam informaţii certe că este eligibilă, că este corectă şi nu este - aşa cum sunt din ce în ce mai multe informaţii - scoasă din pix, din calculator, a spus Gabriela Firea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza