Gabriela Firea îl roagă pe Crin Antonescu să explice de ce nu-l mai susţine pe Iohannis

Vicepreşedintele PSD, senatorul Gabriela Firea, este de părere că fostul lider al PNL, Crin Antonescu deţine nişte "adevăruri ascunse" despre Klaus Iohannis şi îl roagă pe acesta să "detalieze subiectul".

Adăugat: 20 August 2014
Ultima actualizare:20 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, senator PSD
trimite pe mail

Gabriela Firea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că "există nişte adevăruri ascunse românilor", pentru care Crin Antonescu arată reţinerea în a-l susţine şi vota pe candidatul ACL, actualul lider al PNL, Klaus Iohannis, în alegerile prezidenţiale, citează Agerpres.

Firea a lansat un apel atât către Crin Antonescu, cât şi către Klaus Iohannis, pentru a lămuri această situaţie şi pentru a explica de ce acum actualul lider al PNL, nu se mai bucură de sprijinul fostului lider al liberalilor.

"Avem rugămintea la domnul Crin Antonescu dacă poate să detalieze subiectul, iar domnului Iohannis îi solicităm imperativ să se clarifice ce s-a întâmplat în câteva luni astfel încât Crin Antonescu, care l-a susţinut atât de mult şi atât de puternic pe domnul Iohannis, acum practic consideră că nu mai este un candidat viabil la preşedinţia României, că nu mai este omul pe care l-a cunoscut şi l-a prezentat românilor ca fiind un cetăţean onest, un profesionist, un primar de succes, un om care poate să conducă România", a spus Firea, potrivit sursei citate.

Firea a amintit şi de  motivul care au condus la ruperea USL şi anume insistenţa lui Crin Antonescu de a-l propune vicepremier pe Klaus Iohannis în Guvern.

"'Să nu uităm faptul că unul dintre motivele principale pentru care USL s-a destrămat a fost şi fiindcă domnul Antonescu a dorit, consider cu bună-credinţă, să îl impună în Guvern pe Klaus Iohannis nu doar ca ministru de Interne, ci şi ca viceprim-ministru, deşi ştiam foarte bine care era configuraţia la acel moment. Deci atunci Klaus Iohannis ar fi avut toate calităţile morale şi profesionale, iar acum nu le mai are", a argumentat aceasta.

Lidera PSD a adăugat că sunt necesare aceste explicaţii pentru ca "toţi românii"  să afle de ce Klaus Iohannis este înscris în cursa prezidenţială.

"Sunt convinsă că există nişte elemente care nouă ne scapă, pe care cei doi le ştiu şi care sunt ascunse românilor", a mai arătat Gabriela Firea.

Amintim că fostul lider al PNL a afirmat la un post de televiziune că liberalul Klaus Iohannis nu a reuşit, până la acest moment, să îl convingă să îi dea votul său în alegerile prezidenţiale.

"Îl cunosc pe candidatul Ponta şi nu îl votez. Nu cunosc candidatul Iohannis şi mă uit cu mare atenţie la el. Nu e exclus, dar pe Victor Ponta sigur nu îl votez. Dacă aş fi avut elementele să îl votez ca preşedinte al României, atunci USL nu s-ar fi rupt. (...) Pe Klaus Iohannis îl urmăresc ca să văd dacă îl susţin", a afirmat Antonescu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza