Gabriel Oprea şi-a trimis avocatul să îi studieze dosarul de la Senat

Gabriel Oprea nu a venit până acum personal să îşi studieze dosarul, care are 18 volume, dar are posibilitatea s-o facă până luni.

Adăugat: 8 Septembrie 2016
Ultima actualizare:8 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, fost ministru de Interne
trimite pe mail

Avocatul fostului vicepremier şi ministru de interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat  la comisia juridică a Senatului pentru a consulta dosarul în care acesta este acuzat de ucidere din culpă, în cazul decesului poliţistului Bogdan Gigină.

După cum transmite redactorul nostru RRA,  Iulia Gherman, Gabriel Oprea nu a venit până acum personal să îşi studieze dosarul, care are 18 volume, dar are posibilitatea s-o facă până luni.

Comisia juridică din Senat va întocmi marţi un raport asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a fostului vicepremier, iar plenul se va exprima prin vot asupra acestei solicitări, cel mai probabil, pe 19 septembrie.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, anul trecut, într-un accident de motocicletă, în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Oprea, pe atunci ministru de Interne.

Ancheta declanşată după moartea poliţistului a investigat, printre altele, dacă fostul ministru ar fi avut, la momentul respectiv dreptul la coloană oficială, întrucât - susţin procurorii DNA - ar fi fost vorba de o deplasare în interes privat.

Fostul vicepremier şi ministru de interne Gabriel Oprea se consideră nevinovat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Oprea îşi exprimă convingerea că procurorii anticorupţie care îi instrumentează dosarul ar fi pe ceea ce a numit "un drum greşit".

El susţine că în acel moment nu dispunea de coloană oficială, ci de un dispozitiv de însoţire reglementat printr-un act normativ din anul 2000.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza