Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia din Senat

Fostul ministru de Interne şi vicepremier în guvernul Victor Ponta, Gabriel Oprea, a anunţat pe o reţea de socializare că va demisiona din Senatul României.

Adăugat: 23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:24 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, fost vicepremier, fost lider UNPR
trimite pe mail

Gabriel Oprea, a adăugat că nu se ascunde în spatele imunităţii ci, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident.

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare", scrie Gabriel Oprea pe Facebook.

 

 

Mesajul postat pe Facebook

De menţionat că acesta  a depus, în această dimineaţă, o cerere oficială adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu pentru reluarea votului şi aprobarea cererii DNA de urmărire penală împotriva sa, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea, consideră că dosarul său nu este în regulă şi că este despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic.

De altfel şi liberalii au cerut reluarea votului în cazul Oprea, iar social-democraţii au anunţat că nu se opun.

Tot azi preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se îndoieşte că votul în Senat ar putea fi reluat şi i-a cerut lui Gabriel Oprea să demisioneze din Parlament, dacă vrea să detensioneze situaţia.

Amintim că, senatorii au respins luni, în plen, cu 73 voturi "împotrivă" şi 45 "pentru", cererea DNA de urmărire penală a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi vicepremier, acuzat de ucidere din culpă în dosarul morţii lui Bogdan Gigina.

Senatorii au motivat respingerea cererii DNA, spunând că instituţia nu are în obiectul său de activitate cercetarea infracţiunii de ucidere din culpă sau a accidentelor de circulaţie, ci numai a infracţiunilor de corupţie.
 
Ieri, câteva mii de manifestanţi au fost mobilizaţi pe reţelele de socializare şi au ieşit în stradă în Bucureşti împotriva deciziei Senatului, cerând anchetarea penală a fostului ministru Gabriel Oprea.

Tot pe reţelele de socializare s-au mobilzat câteva zeci de manifestanţi şi în Timişoara sau Galaţi.Autor:
Gabriel Klimowicz
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:
24 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza