Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne

"Votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot sau votarea fără a avea acest drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani".

Adăugat: 31 Octombrie 2014
Ultima actualizare:31 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de Interne,Gabriel Oprea, atrage atenţia că încălcarea legii în ziua votului se pedepseşte cu închisoarea.

"Votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot sau votarea fără a avea acest drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru care oferă bani, bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat. Nicio abatere nu va fi tolerată. Legea este una pentru toţi, iar cine o va încălca va fi sancţionat", a subliniat Oprea, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu pot vota la orice secţie din ţară numai după ce declară în scris şi pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acest tur de scurtin.

Alegătorii nestransportabili îşi pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în baza unei cereri scrise adresate preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, depuse cel târziu cu o zi înaintea votului.

Duminică, 2 noiembrie, peste 18 milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi la urne pentru a alege prin vot, preşedintele României.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza