Funeriu: Sloganul meu și al PMP, "Cu fruntea sus"

Candidatul PMP pentru Parlamentul European, Daniel Funeriu, susține că toată viața a încercat să facă performanță.

Adăugat: 11 Mai 2014
Ultima actualizare:11 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Funeriu, candidat pentru Parlamentul European
trimite pe mail

Daniel Funeriu candidează pentru un mandat de eurodeputat din partea partidului Mişcarea Populară.

Aflat la Arad în turneu electoral împreună cu echipa formaţiunii, el transmite un mesaj pentru alegători.

"Am un mesaj foarte simplu pentru ardeleni şi pentru bănăţeni: Nu mai mere cu minciuni. Am fost obişnuit toată viaţa să încerc să fac performanţă şi mi-a plăcut întotdeauna să fiu printre primii; e adevărat, şi Mişcarea Populară va face acelaşi lucru. Ştiu că vreţi să mă faceţi să spun că tot Banatu-i fruncea, dar candidatura noastră şi candidatura mea, stau sub semnul 'Cu fruntea sus' ",a spus Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu mai candidează şi pentru un mandat de parlamentar într-un colegiu din Timiş.

Amintim că pe 25 mai au loc şi alegeri parţiale pentru mai multe mandate de senatori şi deputaţi în Parlamentul de la Bucureşti.

"USL trăiește"

Candidatul PSD Cătălin Ivan a afirmat la Iaşi că pentru PSD, Uniunea Social Liberală trăieşte în continuare.

Asta pentru că - spune el - la înfiinţarea alianţei au fost făcute nişte promisiuni pe care PSD, PC şi UNPR doresc să le îndeplinească.

"USL trăieşte. Înseamnă că noi, cele trei partide care am rămas în alianţă, continuăm proiectul USL. Ce-am promis românilor în perioada de opoziţie, ce-am promis la alegerile din 2012 rămâne perfect valabil. Ne ţinem de cuvânt, chiar dacă liberalii au ales alt drum", a spus Cătălin Ivan.

PNL "este în dispozitiv"

Liberalii sunt pregătiţi pentru scrutinul din 25 mai, a afirmat la Bacău liderul PNL, Crin Antonescu.

El a mai spus că rămâne valabil apelul către partidele politice de a discuta împreună obiective de consens pentru România pe care toţi parlamentarii să le susţină în grupurile politice din care vor face parte la Bruxelles.

"Partidul Naţional Liberal a încheiat mobilizarea generală, este în dispozitiv. Noi am vorbit despre Parlamentul European, despre opţiunile noastre privitoare la politica industrială, privitoare la agricultură, privitoare la infrastructură, la educaţie, la mediu, la toate marile probleme care stau în faţa Europei şi am încercat peste tot să ne facem datoria faţă de cetăţeni de a le spune de ce le cerem votul pentru alegerile la Parlamentul European", a spus Crin Antonescu.

Winkler: Societatea românească nu este pregătită pentru regionalizare

Iuliu Winkler, candidatul lider pe lista UDMR, a discutat la Braşov despre importanţa dezbaterii privind regionalizarea.

El consideră că modul în care a fost propus acest subiect de către partidele politice opiniei publice este total nepotrivit.

Din acest motiv, regionalizarea nu se va face nici măcar în următorii ani, crede Iuliu Winkler.

"Societatea românească cred că nu este pregătită pentru a participa la această dezbatere despre regionalizare. Cred că drumul pe care unii dintre politicieni au plecat în dezbaterea despre regionalizare este un drum foarte nepotrivit, este cea mai proastă variantă care se putea adopta şi anume aceea de a discuta fără să pui pe masă un document", a spus Iuliu Winkler.

Ungureanu: Moldova, aruncată la  periferia intereselor clasei politice de la Bucureşti

Mihai Răzvan Ungureanu este candidat din partea Forţei Civice.

Aflat în turneu electoral la Botoşani el a vorbit despre necesitatea infrastructurii rutiere în toate regiunile ţării, dar mai ales în Moldova.

"Autostrada nu este doar o şansă economică, nu reprezintă doar un proiect de importanţă strategică pentru românii care locuiesc aici şi pentru libera iniţiativă economică, are şi o importanţă simbolică: Moldova a fost aruncată timp de 25 de ani în periferia intereselor clasei politice de la Bucureşti", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

PNȚCD, apel la memoria românilor

Creştin-democraţii s-au adunat de 10 mai, zi cu dublă semnifacţie pentru români, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru lansarea candidaţilor PNŢCD la alegerile europarlamentare.

Preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu, a făcut un apel la memoria românilor, rostind numele marilor personalităţi: Andrei Şaguna, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu.

Maria Stavrositu, vicepreşedinte şi candidat PNŢCD pe locul trei în lista electorală a PNŢCD, i-a îndemnat pe oameni să nu mai accepte statutul de victimă în propria lor ţară.

Evenimentul din Piaţa Unirii a fost urma de o paradă regală, la care clujenii s-au alăturat scadând lozinci pro-PNŢCD,  se arată în comunicatul primit la redacţie.

Agenda zilei

Democrat-liberalii Cătălin Predoiu şi Monica Macovei sunt în Botoşani, unde, de la ora 13:00, se întâlnesc cu electoratul, iar de la 15:00, cu presa.

Liderul listei PNL pentru Bruxelles, Norica Nicolai, participă la Festivalul Primăverii din Hoteni, Maramureş.

Candidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC, împreună cu liderii social-democraţi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, se vor afla de la ora 14:30 la un miting electoral în Călan, Hunedoara.

Dan Diaconescu şi caravana PP-DD se opresc în sectoarele bucureştene 4 şi 6, iar după-amiază, în mai multe localităţi din Gorj. Între ele: Rovinari, ora 18:00.

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent, are programată o întâlnire cu alegătorii din Reşiţa, ora 14:00, punct de întâlnire: Bulevardul 1 Decembrie.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza