Funcţionarii publici se pregătesc de grevă generală

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, susţine că salariile mici din administraţia publică nu pot asigura servicii de calitate.

Adăugat: 14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:14 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Funcţionarii publici pregătesc declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat, începând cu 27 septembrie. Anunţul a fost făcut marţi, de către preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.


El a precizat că se poate  stabili  şi altă zi  pentru declanşarea grevei  ,, numai dacă celelalte organizaţii sindicale din domeniul bugetar cad de acord asupra altei date, astfel încât să constituim un nucleu al bugetarilor care vor efectua acţiuni comune".Preşedintele SNFB a precizat că vor fi afectate atât Finanţele Publice, Garda Financiară, Garda de Mediu, inspectoratele de muncă, ministerele, vămile, cât şi serviciile publice din subordinea administraţiei locale.

 


Sebastian Oprescu a declarat că  peste 60% din angajaţii din administraţia publică au salarii cuprinse între 600 şi 1.000 de lei, ceea ce înseamnă că nu pot fi asigurate servicii de calitate în administraţie.


Totodată,  preşedintele SNFB, crede că alte acţiune de protest, gen marş sau pichetare, nu îşi mai au rostul.


La greva, care ar urma să fie declanşată pe 27 septembrie sunt aşteptaţi să participe peste 24.000 de oameni din administraţia publică centrală şi locală.


La rândul său, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor (Sed Lex), Vasile Marica crede că greva pe termen nelimitat anunţată de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici nu va avea niciun efect.


El a declarat că Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) este în executare silită, nu are nici 1.200 de membri şi că în aceste condiţii alianţa pe care o reprezintă nu se poate asocia grevei SNFP.


Mai mult, pentru o astfel de acţiune, a mai spus Vasile Marica, este nevoie de cel puţin o lună şi jumătate de pregătire.


,,Greva anunţată este o prostie. SNFP nu face decât să zăpăcească oamenii deoarece nu poţi face o grevă atunci când, ca sindicat ai datorii la stat, deci eşti la mâna statului. Instituţiile vor funcţiona", a mai spus preşedintele Sed Lex.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruta Obrejan
Adăugat:
14 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza