Fumatul ar putea fi interzis în maşinile personale în anumite condiţii

Aprinderea ţigărilor ar putea fi interzisă şi în autoturismele personale, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

Adăugat: 21 Septembrie 2016
Ultima actualizare:21 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aprinderea ţigărilor ar putea fi interzisă şi în autoturismele personale, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

Un amendament în acest sens a fost adoptat de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, la propunerea reprezentantului PSD, Aurelia Cristea, cea care a iniţiat şi legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise. 

"Copilul este cel care nu se poate apăra şi, atunci, noi suntem cei care trebuie să creem cadru legal astfel încât dreptul lui la sănătate, dreptul lui la educaţie să fie respectat şi apărat. Şi aici, vreau să vă spun că am discutat cu foarte mulţi jurişti, şi am discutat cu avocaţi, este în totală concordanţă cu prevederile Curţii Constituţionale şi cu prevederile Convenţiei ONU privind drepturile copilului", a explicat deputata.  

Deputaţii din Comisia de buget au admis, de asemenea, mai multe amendamente care anulează prevederile dintr-un proiect adoptat de Senat ce ar fi permis din nou fumatul în spaţiile publice închise. Proiectul de lege urmează să fie discutat şi în Comisia de sănătate.

Votul final urmează să fie dat de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, transmite redactorul Radio România Actualităţi, Angela Matei.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza