Frunda: Preşedintele Parlamentului ungar se implică în campania din România

Candidatul UDMR pentru Primăria Târgu-Mureş, Frunda György, condamnă faptul că preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, se implică în campania electorală din România, de partea Partidului Civic Maghiar.

Adăugat: 29 Mai 2012
Ultima actualizare:29 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Frunda György spune că anumiţi politicieni de la Budapesta doresc divizarea comunităţii maghiare din România. 

"Ceea ce s-a întâmplat la Odorhei este imoral politic şi, după părerea mea, inacceptabil. Divizează comunitatea maghiară, asta vor şi vor să ne scoată pe noi din Parlamentul din Bucureşti. Pentru ei nimic nu este scump, pentru că vor să implementeze acelaşi scenariu pe care l-au făcut în Slovacia sau în Voivodina", a spus Frunda György. 
 
PCM îi cere lui Frunda să se retragă din cursa pentru Primăria Târgu-Mureş 
 
Partidul Civic Maghiar îi cere lui Frunda György să se retragă din cursa pentru Primăria Târgu-Mureş, pe motiv că l-a făcut fascist pe scriitorul maghiar Nyiro Jozsef. 
 
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii PCM afirmă că ar fi de înţeles ca unii politicieni români să împiedice reînhumarea scriitorului maghiar, dar faptul că ei sunt ajutaţi de confraţii maghiari este de neînchipuit. 
 
Ca atare, PCM cere retragerea lui Frunda György din postura de candidat pentru funcţia de primar, pe considerentul că acesta nu este demn să reprezinte maghiarii din Târgu-Mureş. 


Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza