Frunda: Băsescu face presiune psihică asupra populaţiei pentru a influenţa votul

Candidatul UDMR la un nou mandat de senator, Gyorgy Frunda îl acuză pe preşedintele Băsescu de presiuni pe care acesta le-a exercita asupra populaţiei.

Adăugat: 6 Decembrie 2012
Ultima actualizare:6 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Frunda îl acuză pe şeful statului că exercită o presiune psihică asupra populaţiei pentru a influenţa votul de pe 9 decembrie.

Senatorul UDMR a declarat, joi, că, prin apariţiile din ultima perioadă, Traian Băsescu vrea să determine participarea simpatizanţilor PDL la vot.

Pe lângă acest lucru, candidatul UDMR afirmă că intenţia preşedintelui de a invita partidele separat la consultări după alegerile din 9 decembrie este lipsită de fundament constituţional şi absolut incorectă.

"Se amestecă în alegeri. Vrea să determine participarea PDL-iştilor, dar eu cred că face rău PDL-ului. Eu cred că are o atât de masivă antipatie preşedintele republicii, încât aceste apariţii ale lui nu aduc oamenii la vot pentru PDL sau ARD, ci din contră. Sunt lipsite de fundament constituţional, ceea ce spune e absolut incorect, că va invita separat partidele. USL este înregistrată la Tribunal, este o formă de asociere politică în legea română, dacă-i place, dacă nu, trebuie să invite şi ARD, care este înregistrat, şi USL. Nu poate decide el. Face o presiune psihică asupra populaţiei, pentru a influenţa votul, dar e perdantă, după părerea mea", a  spus acesta.

Frunda a mai spus că şeful statului "ţine puţin cu ARD-ul", însă este posibil să piardă prin asemenea atitudine. a declarat György  Frunda.

Szabo Odon: PPMT nu are şanse să intre în Parlament

Szabo Odon este candidatul UDMR în Bihor, colegiul 2, pentru un fotoliu de deputat.

El spune că nu este deranjat de faptul că există şi o a doua formaţiune ce îşi revendică electoratul maghiar. În opinia sa, PPMT este un partid mic şi nu are şanse de a intra în Parlament.

"Este a treia oară când aceiaşi domni candidează împotriva noastră. Dacă cineva este prea mic, iar cineva mai mare, atunci se încearcă un joc de lumini. Încerci să luminezi de jos în sus pe cel care este mic epntru că umbra i se face mai mare. Şi atunci umbrele sunt apropiate, dar realitatea?" s-a întrebat Szabo Odon:Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Raul Matiş, Stelian Radu Cacuci
Adăugat:
6 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza