Frontex: 630.000 de persoane au intrat ilegal în UE de la începutul anului

Ungaria ezită să închidă graniţa cu Croaţia aşa cum a făcut-o cu celălalt vecin din sud, Serbia, care nu este membru al Uniunii Europene.

Adăugat: 5 Octombrie 2015
Ultima actualizare:5 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Câteva mii de migranţi trec zilnic frontiera ungaro-croată şi sunt conduşi spre Austria de poliţie şi armată.

Din 180.000 de oameni, care au ajuns luna trecută în Germania, 140.000 au trecut prin Ungaria.  

La frontiera verde ungaro-croată continuă lucrările de construire de garduri, pe diverse sectoare, aşa cum s-a procedat anterior şi la graniţa cu Serbia, dar autorităţile de la Budapesta nu au luat încă o decizie privind blocarea accesului imigranţilor în ţară, afirmând că aşteaptă eventualele hotărâri pe care le-ar putea lua oficialii din Austria şi Germania.

Şeful de Stat Major al Armatei Ungare, Tibor Benkő, a declarat ieri, într-o emisiune  a postului public de televiziune M1, că la graniţele de sud ale ţării se află peste 4.700 de militari, care participă atât la activităţile necesare pentru construirea barierei de sârmă ghimpată, cât şi la acţiuni de pază a frontierei, împreună cu Poliţia.

La graniţa cu Serbia, unde a fost construit deja un gard lung de 175 de kilometri, au fost depistaţi în cursul zilei de sâmbătă doar 38 imigranţi ilegali, conform ultimelor date prezentate de Poliţia Ungară. 

Agenţia Uniunii Europene pentru Gestionarea Frontierelor, Frontex, a anunţat, ieri, că aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Uniune de la începutul anului.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza