Fraudele de la alegeri pot fi sesizate prin telefon. Vezi la ce număr

Asociaţia Pro Democraţia ănfiinţează o linie telefonică la care pot fi sesizate eventuale nereguli sau fraude din ziua votului.

Adăugat: 8 Iunie 2012
Ultima actualizare:8 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Asociaţia Pro Democraţia, ca parte a Coaliţiei 2012 pentru Alegeri Corecte, pune la dispoziţia cetăţenilor duminică numărul de telefon cu acces gratuit 0800 070 100 pentru sesizarea oricărui tip de neregulă sau fraudă, precum şi pentru obţinerea de informaţii privind ziua votului.

Linia telefonică gratuită va fi disponibilă între orele 6,00 şi 21,00, numărul putând fi accesat din reţelele Romtelecom, Orange şi Vodafone, precizează un comunicat al Asociaţia Pro Democraţia remis vineri.

De asemenea, platforma online www.alegericorecte.ro  este la dispoziţia cetăţenilor pentru a sesiza nereguli şi fraude din ziua alegerilor.

Sesizările vor fi direcţionate către instituţiile relevante şi vor fi urmărite de Asociaţia Pro Democraţia.

Asociaţia Pro Democraţia  le solicită utilizatorilor să folosească ambele instrumente în mod conştient şi responsabil, fără abuzuri.

În paralel, Asociaţia Pro Democraţia a acreditat peste 2.000 de observatori pentru secţii de votare din toată ţara. Aceştia vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral şi corectitudinea votului pe întreaga durată a zilei de 10 iunie şi vor raporta orice nereguli sau abateri de la normele legale.

"Asociaţia Pro Democraţia susţine alegerea corectă şi responsabilă, invită cetăţenii să participe la vot şi să aleagă conştient în data de 10 iunie", se subliniază în comunicat.



Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza