Franţa, lovită chiar de ziua ei. Atentatul de la Nisa

Cel puţin 80 de oameni au fost ucişi şi mulţi alţii răniţi în oraşul Nisa din sudul Franţei, după ce un camion a intrat în plin în mulţimea care asistase la focurile de artificii de Ziua Naţională.

Adăugat: 15 Iulie 2016
Ultima actualizare:15 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Imagine a camionului implicat in atentat. Foto: Twitter.com.
trimite pe mail
UPDATE: Bilanţul atacului se ridică la 84 de victime, iar alte 18 persoane sunt în stare critică, spune ministrul de interne francez. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/atacul_de_la_nisa_are_caracter_terorist-91992#sthash.TRknTZwS.dpuf

UPDATE Bilanţul atacului se ridică la 84 de victime, iar alte 18 persoane sunt în stare critică, spune ministrul de interne francez.

Printre victime sunt copii şi numeroşi cetăţeni străini, Nisa şi Coasta de Azur fiind una dintre cele mai aglomerate zone turistice din Franţa.

Şoferul a fost omorât de poliţie, iar autorităţile vorbesc despre caracterul terorist al atacului.

Preşedintele, Francois Hollande, a anunţat o serie de măsuri printre care prelungirea stării de urgenţă decretată după atentatele de la Paris şi activarea rezerviştilor în ajutorul poliţiei şi jandarmeriei.

"Am decis să urmez propunerea primului-ministru şi împreună cu miniştrii apărării şi de interne mai întâi să menţinem la nivel înalt operaţiunea 'Santinela' care permite mobilizarea a 10.000 de militari, jandarmi şi poliţişti. Am mai decis să fac apel la rezerva operativă, adică la toţi cei care s-au aflat în serviciu şi în primul rând la efectivele jandarmeriei pentru a ajuta poliţia şi jandarmeria. Putem să-i desfăşurăm oriunde avem nevoie de ei şi în mod special la controlul frontierelor. În fine, am mai decis prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă care ar fi trebuit să ia sfârşit la 26 iulie", a anunţat preşedintele Franţei.

Preşedintele Franţei şi primul ministru au participat la celula de criză activată la Paris.

Corespondentul Radio România, Tudor Ţepeneag, are detalii despre atacul din sudul Franţei.

La numai câteva minute după terminarea focului de artificii care a marcat şi la Nisa Ziua Naţională a Franţei, un camion alb de mare tonaj a intrat în mulţimea adunată pe Promenades des Anglais, celebrul bulevard care merge de-a lungul falezei.

Camionul a lovit numeroase persoane pe o distanţă de aproape doi kilometri înainte ca poliţia să reuşească să-l împuşte pe şofer.

Bilanţul la ora actuală este de cel puţin 80 de morţi, printre care şi copii.

De asemenea numeroşi răniţi, dintre care cel puţin 18 sunt în stare de urgenţă absolută. Numeroase zvonuri au circulat imediat după atentat, dar nu a avut loc nicio luare de ostatici.

Camionul a fost imobilizat în faţa Palatului Mediteranei cu cauciucurile explodate şi cu numeroase urme de gloanţe în caroserie şi geamuri.

Identitatea şoferului nu se cunoaşte cu precizie. La domiciliul său au fost găsite acte de identitate pe numele unui franco-tunisian în vârstă de 31 de ani cu domiciliul la Nisa. În interiorul camionului a fost de asemenea găsită o armă.Autor:
Tudor Ţepeneag
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza