"Franţa este alături de România, conform angajamentului său de a nu-şi părăsi niciodată aliaţii"

Aflat în România, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a transmis că România are un parteneriat strategic special cu Franța și se poate baza pe sprijinul ei.

Adăugat: 27 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Franţa se află alături de România, conform angajamentului său de a nu-şi părăsi niciodată aliaţii - este mesajul cu care ministrul apărării francez, Florence Parly, a sosit, astăzi, la Bucureşti pentru discuţii cu cele mai înalte oficialităţi ale statului român.

Prima întâlnire a fost cea cu omologul său român Vasile Dîncu, după cum relatează reprterul RRA, Cătălin Purcaru.

România are un parteneriat strategic special cu Franţa şi se poate baza pe sprijinul ei, a declarat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu.

El subliniat că toate provocările de securitate din prezent se pot depăşi doar prin solidaritate, unitate şi coeziune între statele care împărtăşesc valorile democratice.

Vasile Dîncu a precizat că evoluţiile din ultima perioadă în domeniul securităţii au confirmat unitatea aliată.

Vasile Dîncu: Preşedinţia Franţei la Consiliul Uniunii Europene joacă un rol important în elaborarea busolei strategice a Uniunii Europene. Reiterez angajamentul nostru ferm în ceea ce priveşte asigurarea securităţii zonei Balcanilor de Vest şi destabilizarea regiunii Sahel, sporire a contribuţiei în cazul operaţiei EUFOR Althea şi disponibilitatea implicării cu un contingent de 50 de militari la misiunea Task Force Takuba.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, consideră că România este îndreptăţită să îşi consolideze propria securitate, în contextul tensiunilor din Ucraina.

Oficialul francez a dat asigurări că Franţa este disponibilă să contribuie în continuare la securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în special în România.

Florence Parly: O misiune de experţi din ministerul meu soseşte chiar astăzi în România pentru a studia parametri acestei posibile desfăşurări. Un astfel de angajament s-ar înscrie perfect în continuitatea angajamentelor noastre actuale. Forţele noastre aeriene, precum şi marina noastră se desfăşoară în mod regulat în exerciţii alături de marina română. Avem în vedere alte desfăşurări în cursul anului 2022.

Ministrul francez al apărării s-a întâlnit şi cu premierul Nicolae Ciucă şi urmează să fie primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Vizita oficialului de la Paris are loc în contextul în care Franţa şi Statele Unite sunt doi dintre aliaţii României din NATO care şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui mai mult la postura de descurajare şi apărare în zona Europei de Est, în actuala situaţie tensionată de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

VIDEO: Declarații de presă ale ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, alături de ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, aflat în vizită oficială în România.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza