Francezii, împotriva intervenției militare în țări care adăpostesc organizații teroriste

Ferancezii nu susţin o intervenţie militară franceză în statele care ajută sau adăpostesc organizaţii teroriste, precum Siria, Yemen sau Libia.

Adăugat: 18 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Majoritatea francezilor cred că după atacul de la "Charlie Hebdo", autorităţile de la Paris ar trebui să ia măsuri mai ferme, în ţară, împotriva persoanelor suspectate că aprobă ideologia jihadistă.

Ei nu susţin însă o intervenţie militară franceză în statele care ajută sau adăpostesc astfel de organizaţii teroriste, precum Siria, Yemen sau Libia.

Sunt două dintre rezultatele unui sondaj de opinie, ce apare astăzi în săptămânalul "Journal du Dimanche".

Francezii spun că autorităţile ar trebui să interzică revenirea în ţară a conaţionalilor suspectaţi că au fost să lupte în ţări sau regiuni aflate sub controlul unor grupări teroriste.

Sondajul, publicat la o săptămână după istoricul marş de solidaritate, ce a scos în stradă peste un milion de persoane şi a adus la Paris lideri din întreaga lume, mai arată un sprijin masiv pentru retragerea cetăţeniei francezilor condamnaţi pentru terorism, iar jumătate dintre cei chestionaţi ar fi favorabili unei limitări a libertăţii de expresie pe internet, în special pe reţelele sociale.

Ei cred că astfel se va reduce propaganda jihadistă, ce a facut ca în ultima perioadă, mulţi tineri, nu numai din Franţa, ci de pe întregul continent, să se alăture Statului Islamic.

Și doar patru francezi din zece spun că nu ar mai trebui publicate caricaturi cu profetul Mahomed, care ofensează lumea musulmană.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
18 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza