FOTO Sute de români din diaspora au ieșit în stradă

La Haga și la Roma, sute de români au ieșit în stradă, au aprins lumânări și au depus flori, din solidaritate cu victimele incendiului din București.

Adăugat: 8 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Manifestări de protest la Roma. Foto: Elena Postelnicu
trimite pe mail

Sute de români din dispora au ieşit şi în această după-amiază în stradă, pentru a-şi arăta solidaritatea cu vicitmele incendiului de la Clubul "Colecitv", cu Piaţa Universităţii şi pentru a cere reformarea clasei politice şi eradicarea corupţiei.

Corespondenta Radio România Actualități în Olanda transmite că la Haga, în jur de 300 de români au participat la un marş încheiat la ambasadă, unde au semnat în cartea de condoleanţe, au aprins lumânări şi au depus flori.

300 de persoane s-au strâns şi la Roma, în faţa Ambasadei României, unde au manifestat împotriva corupţiei.

"Am ţinut neapărat să aducem omagiu celor care au murit, în primul rând, şi, în al doiela rând, să încercăm să schimbăm ceva şi noi de aici, de departe. Suntem alături de cei de acasă".

"În primul rând am venit pentru a demonstra solidaritatea cu tot ce se întâmplă în România, începând de la familiile îndurerate şi până la manifestările de stradă", au declarat protestatarii.

Introducerea votului prin corespondenţă, micşorarea numărului de parlamentari la 300 sau depolitizarea instituţiilor statului sunt printre revendicările românilor ieşiţi în stradă la Roma, transmite corespondenta Radio România Actualităţi.

FOTO: Români la marșul de la Haga. Sursa: Claudia Marcu, corespondent RRA



Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza