FOTO Parada militară de 1 Decembrie

Parada militară de la Bucureşti a avut mai multe elemente de noutate, ţinând seama că în acest an s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Razboi Mondial.

Adăugat: 1 Decembrie 2016
Ultima actualizare:1 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Paradă militară
trimite pe mail

Mii de persoane au venit să asiste la cel mai important moment al zilei, de 1 Decembrie - prada militară.

Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministeruluii Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

Vremea a ţinut cu organizatorii paradei, astfel încât Forţele Aeriene Române au oferit spectacol prin evoluţia aeronavelor din dotare: MIG 21 Lancer, Spartan Hercules, însă avioanele F-16, care au zburat în premieră la parada militară, au fost atracţia evenimentului.

Spectacolul aerian a fost completat de evoluţia a trei avioane YAC 52, care au desenat cu fum, pe cerul Capitalei, steagul tricolor.

Militarii români au defilat cu noua ţinută combat, care va intra în dotare din ianuarie anul viitor.

Foto: Marius Ţoghină. Paradă militară la Arculd e Triumf.

De asemenea, a fost prezentată şi ţinuta multiprotectoare destinată Forţelor pentru Operaţiuni Speciale.

Miile de bucureşteni prezenţi astăzi la Arcul de Triumf au văzut şi noile motociclete Enduro şi ATV-uri ale Poliţiei Militare şi Forţelor pe Operaţiuni Speciale, primul Modul NATO de comunicaţii şi informatică dislovabil din Armata României precum şi alte autospeciale din dotarea structurii care asigură paza şi securitatea bazei de la Deveselu.

O noutate a fost şi participarea la paradă a unui detaşament de studenţi şi medici militari rezidenţi. La parada militară au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul României, Dacian Cioloş, dar şi foştii preşedinţi ai României - Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza