FOTO A început Summitul Uniunea Europeană-Asia

Summitul din Mongolia are drept obiectiv stabilirea liniilor directoare pentru viitorul cooperării dintre Europa şi Asia, în cel de al treilea deceniu de existenţă al acestui forum intercontinental de dialog şi cooperare.

Adăugat: 15 Iulie 2016
Ultima actualizare:15 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Clădirea în care au loc întâlnirile bilaterale-foto Petruţa Obrejan
trimite pe mail

Despre reuniunea de la Ulan Bator în relatarea trimisului special al RRA, Petruţa Obrejan

20 de ani de dialog, de relaţii între Asia şi Europa, un parteneriat pentru viitor prin conectivitate, este principala temă a summitului care a început astăzi la Ulan Bator.

Sunt invitaţi şefi de stat şi de guvern din 50 de ţări europene şi asiatice, inclusiv premierul Dacian Cioloş este prezent, după ce ieri şi-a încheiat vizita în Republica Socialistă Vietnam.

Liderii prezenţi discută despre situaţia actuală a economiei mondiale, despre cooperarea economică, despre schimbările climatice, lupta împotriva terorismului şi migraţie şi mai ales despre modul în care aceste provocări pot fi abordate.

La Ulan Bator premierul Dacian Cioloş va prezenta argumentele transformării României într-un punct nodal pentru proiectele de interconectare dintre Europa şi Asia fie că vorbim despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie sau despre comunicaţii.

În marja lucrărilor summitului şeful executivului de la Bucureşti va avea şi o serie de întâlniri bilaterale cu omologii din statele participante la reuniune.

De menţionat că Summitul Uniunea Europeană-Asia a debutat, în această dimineaţă, în Mongolia, cu un minut de reculegere în memoria victimelor atacului de la Nisa.

FOTO Petruţa Obrejan

Cancelarul Amgela Merkel

Premierii României, Dacian Cioloş şi al Kazahstanului, Karim Masimov

Premierul României şi premierul Elveţiei

Premierii României şi ai MongolieiAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza