Fostul senator Cătălin Voicu, eliberat condiționat

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, în aprilie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El a fost eliberat condiționat.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Voicu
trimite pe mail

Fostul senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Găeşti.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa este irevocabilă.

În noiembrie 2015, Judecătoria Găeşti a admis propunerea de eliberare condiţionată a lui Cătălin Voicu.

Decizia a fost însă contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, în aprilie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani.

În schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Comisia Penitenciarului Găeşti a recomandat liberarea condiţionată a fostului senator.

Cătălin Voicu a scris în închisoare şase cărţi care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.

Alte 116 zile le-a câştigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluţiei din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiţiei drept coordonatorul ştiinţific a cinci din cele şase lucrări publicate de Cătălin Voicu.

Pentru cea de-a şasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, notează Agerpres.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza