Fostul şef al CNADNR, sub control judiciar

Fostul director al Companiei de Drumuri şi Autostrăzi, Narcis Neaga, va fi cercetat sub control judiciar.

Adăugat: 24 Decembrie 2015
Ultima actualizare:24 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul director al Companiei de Drumuri şi Autostrăzi, Narcis Neaga, va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit redactorului RRA, Mădălina Verman, procurorii anticorupţie au stabilit şi valoarea cauţiunii - 300.000 lei. Narcis Neaga este suspectat de abuz în serviciu în dosarul privind autostrada Sibiu - Orăştie, unde o porţiune de 200 metri trebuie reconstruită.

Tronsonul va rămâne închis până în luna iunie a anului viitor.

"Narcis Neaga va depune o cauţiune în valoare de 300.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia PÎCCJ- DNA sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 300.000 lei, în favoarea PÎCCJ - DNA. Cauţiunea se va depune în termen de 10 zile. Inculpatului Neaga i se atrage atenţia că nedepunerea cauţiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă', se arată într-un comunicat al DNA postat miercuri seară pe site-ul instituţiei".

Procurorii susţin că, în 15 mai 2014, Narcis Neaga, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR), a procedat la suspendarea abuzivă a unui contract de servicii privind ''Supervizare Autostrada Orăştie - Sibiu" şi a plăţilor aferente acestuia, cu încălcarea dispoziţiilor contractuale, a condiţiilor FIDIC (Federaţia Internaţională a Inginerilor Consultanţi) şi a dispoziţiilor legale", se arată în comunicat.

DNA precizează că, ulterior, acesta a desemnat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pentru a superviza lucrările de construcţie a autostrăzii şi pentru a îndeplini obligaţiile contractuale în perioada de desfăşurare a contractelor de lucrări privind: ''Proiectare şi execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Lot 3: km 43+855 - km 65+965', ''Proiectare şi execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Lot 3: km 65+965 - km 82+070'.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza