Fostul șef al ANI și deputații Teodor Nicolescu şi Markó Attila, trimiși în judecată

Horia Georgescu, Teodor Nicolescu şi Markó Attila au fost trimiși în judecată pentru acuzaţii legate de supraevaluarea unor imobile.

Adăugat: 9 Aprilie 2015
Ultima actualizare:9 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Horia Georgescu, fost șef ANI
trimite pe mail

Deputaţii Teodor Nicolescu şi Markó Attila, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, alături de alte cinci persoane au fost trimişi astăzi în judecată de DNA pentru acuzaţii legate de supraevaluarea unor imobile, în perioada în care ocupau funcţii în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii anticorupţie îi acuză pe mai mulţi foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi pe patru dintre evaluatori, că au produs un prejudiciu de peste 84 de milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că - prin abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune şi, în unele cazuri, cu luare de mită în formă continuată - cele 12 persoane trimise azi în judecată au emis în 2008 trei titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare standardelor internaţionale cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

Scopul acestor demersuri ar fi fost supraevaluarea imobilelor, ceea ce a adus prejudicii bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase.

Dosarul, precizează un comunicat al DNA, a pornit de la sesizarea ANRP de la începutul acestui an, cu privire la rezultatele unui control al Curţii de Conturi.

În rechizitoriul procurorilor se arată că au identificat şi alte posibile infracţiuni, desprinse din acest amplu dosar al retrocedărilor, fapte pentru care vor continua ancheta.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza