Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, urmărit penal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus urmărirea penală a lui Remus Borza, lichidatorul Hidroelectrica, pentru conflict de interese.

Adăugat: 29 August 2013
Ultima actualizare:29 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în prezent membru al Consiliului de Supraveghere, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru săvârsirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuză pe Remus Borza că, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.
    
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Ionuţ Oprea, a declarat joi, potrivit Mediafax, că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Remus Borza din 18 iulie, "pentru conflict de interese prevăzut de articolul 253 indice 1 Cod penal".
    
În acelaşi dosar mai este urmărită penal o persoană, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea.
    
Remus Borza coordonează Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii", membră a grupului Borza şi Asociaţii, alături de firma de insolvenţă Euro Insol SPRL.
    
Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă.
    
Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnată firma Euro Insol, deţinută de Remus Borza.
    
Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei a fost 26 iunie, când Tribunalul Bucureşti a confirmat că s-a realizat la timp acest demers.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza