Foştii PDL-işti au decis. Alina Ghorghiu, singurul preşedinte al PNL

Foştii democrat liberali au decis la reuniunea de azi ca la conducerea partidului să rămână doar Alina Ghorghiu.

Adăugat: 1 Octombrie 2016
Ultima actualizare:1 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedintele PNL
trimite pe mail

UPDATE Ora 20.00. Foştii democrat-liberali au renunţat să mai desemneze un înlocuitor al lui Vasile Blaga, pentru funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal, astfel că formaţiunea rezultată din fuziunea PDL, cu vechiul PNL, va fi condusă doar de Alina Gorghiu.

Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal va avea loc sâmbăta viitoare, pentru validarea deciziei privind preluarea preşedinţiei unice a formaţiunii politice de către Alina Gorghiu şi împuternicirea europarlamentarului Daniel Buda, să semneze listele pentru alegerile parlamentare.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, un veteran al fostului PDL, a fost propus să preia funcţia de coordonator al campaniei liberalilor pentru alegerile parlamentare, pe care ar fi trebuit să o ocupe tot Vasile Blaga, care a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid, în urma acuzaţiilor de corupţie.

De asemenea, s-a mai decis ca pe actualul statut al partidului, care prevede două semnături pentru listele pentru alegerile parlamentare din iarnă, să propună ca din partea vechii structuri a PDL să semneze europarlamentarul Daniel Buda.

Acesta este posibil să devină prim-vicepreşedinte.

La ora 18.00, începe a doua şedință, de această data a întregii conduceri a PNL pentru a se analiza propunerile formulate mai devreme.

De amintit că Vasile Blaga, fost copreşedinte al PNL a demisionat săptamana trecută.

El a fost plasat sub control judiciar de către DNA pentru luare de mită de 700.000 de euro.

De menţionat că mai mulți liberali au subliniat necesitatea încheierii procesului de fuziune al partidului, iar trecerea la conducerea unică ar reprezenta un semnal în acest sens, mai informează redactorul RRA.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza