Foştii chiriaşi din imobilele naţionalizate "nu vor fi scoşi din case"

Prin noua lege a restituirii imobilelor naţionalizate, chiriaşii nu vor mai fi daţi afară de foştii proprietari, a anunţat premierul Victor Ponta la Radio România Actualităţi.

Adăugat: 17 Aprilie 2013
Ultima actualizare:17 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noua lege privind retrocedarea proprietăţilor confiscate de regimul comunist asupra căreia Executivul îşi asumă răspunderea în Parlament, nu îi va afecta deloc pe foştii chiriaşi care au cumparat imobile în baza legii 112, a declarat la Radio România Actualităţi, premierul Victor Ponta.

El a precizat că foştii chiriaşi nu vor mai fi scoşi din case de proprietarii de drept sau urmaşii acestora.

Potrivit premierului, acolo unde există terenuri şi imobile care pot fi retrocedate, acestea vor fi retrocedate în natură, iar unde nu mai exista aceasta posibilitate, foştii proprieteri vor fi despăgubiţi 100%, în timp ce persoanele care au cumpărat drepturile liltigioase doar 15%.

Premierul a susţinut că din cele 11 puncte discutate cu specialiştii de la CEDO, 10 au fost rezolvate, astfel încât pâna pe 12 mai cele 3.500 de dosare sa nu intre în judecata Curţii Europene.

De asemenea, premierul a mai spus că proprietarii care îşi redobândesc fostele imobile în care funcţionează şcoli sau spitale, nu vor putea să le schimbe timp de 10 ani destinaţia actuală.

În ceea ce priveşte posibilitatea contestării noii legi la Curtea Constitutională de către PDL, Victor Ponta crede că este un drept constituţional pe care PDL îl poate exercita, însă a cerut conducerii PDL mai multă responsabilitate, întrucât intrarea în judecata CEDO a celor 3.500 de dosare aflate pe rol, nu se rezuma doar la un joc politic, ci ar putea afecta întreaga Românie.

AUDIO Victor Ponta în interviul acordat lui Eugen Rusu, la emisiunea "Matinal" de la Radio România ActualităţiAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza