Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis în această după-amiază să menţină propunerea procuratorului DNA de arestare preventivă a fostei șefe a AEP, Ana Maria Patru.

Adăugat: 22 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ana Maria Pătru, preşedintele AEP
trimite pe mail

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis în această după-amiază să menţină propunerea procuratorului DNA de arestare preventivă.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Ana Maria Pătru a fost reţinută de procurorii DNA săptămâna trecută pentru că ar fi cerut şi luat mită de la o firmă IT  de la care Autoritatea Electorală Permanentă a cumpărat programele de calculator de monitorizare a alegerilor locale, transmite corespondentul RRA, Simona Uţă.

În schimbul acestor contracte IT, Ana Maria Pătru ar fi cerut şi primit 210.000 de euro, contravaloarea unui imobil din Bucureşti.

Mita a fost cerută în 2008 - spun procurorii, când era vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Trei ani mai târziu, reprezentanţii aceleiaşi firme i-au mai dat 15.000 de euro şi tot în 2011, ea ar fi primit, de la administratorul altei societăţi, 50.000 de euro pentru o intervenţie la ministrul economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă şi şi-a cumpărat apoi o maşină de teren de lux.

Ana Maria Pătru a demisionat pe 16 noiembrie din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permenente.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza