Fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, reţinut

Ovidiu Puţura, fost judecător la Tribunalul Bistriţa şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei între 2012 - 2014 este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă.

Adăugat: 21 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Puţura. Sursa: Ministerul Justiţiei
trimite pe mail

Judecătorul Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost reţinut în această dimineaţă de procurorii DNA.

El urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ovidiu Puţura este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă.

Surse judiciare citate de redactorul RRA spun că acuzaţiile au legătură cu soluţionarea unui dosar civil şi promovarea unei persoane la examenul pentru notari stagiari de anul acesta.

"În noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis unei judecătoare că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia suspectului era reclamant recurent", precizează DNA.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2014, Ovidiu Puţura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile.

Surse judiciare susţin că Ovidiu Puţura ar fi cerut unei judecătoare o soluţie favorabilă soţiei sale, Alina Puţura, în dosarul civil având ca obiect o revendicare imobiliară, finalizat ulterior cu admitea acţiunii acesteia şi obligarea recunoaşterii dreptului de proprietate asupra unei porţiuni de teren în suprafaţă de 916 mp.
    
Ovidiu Puţura, fost judecător la Tribunalul Bistriţa, a ocupat  funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei între 2012 - 2014.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza