Forumul economic de afaceri româno-american Trade Winds, la Bucureşti

Agricultura, tehnologia informaţiei şi producţia industrială, sunt câteva dintre domeniile de interes pentru investiţii în România.

Adăugat: 19 Octombrie 2017
Ultima actualizare:19 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Mihai Tudose, la Forumul de afaceri româno-american
trimite pe mail

Creşterea economică susţinută din ultimii ani este un avantaj suplimentar pentru ţara noastră, a declarat premierul Mihai Tudose la Forumul de afaceri româno-american care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Evenimentul face parte dintr-o acţiune de promovare comercială organizată în fiecare an de guvernul american. 

Prezenţa în România a unor mari firme americane ca Ford General Dynamics, Bell Helicopter, care au investit şi au făcut transfer tehnologic reprezintă un bun exemplu şi o declaraţie de încredere a mediului de afaceri american pentru ţara noastră, a declarat premierul Mihai Tudose în deschiderea Forumului economic "Trade Winds",  ce se desfăşoară zilele acestea în capitală.

Potrivit acestuia, există multe domenii care pot susţine interesul investitorilor străini.

"Avem în România foarte multe de oferit, de la potenţial în zona de agricultură până la potenţial extraordinar în industria High Tech, în IT, trecând prin producţia industrială unde, din nou, ne mândrim cu o creştere de 8% a producţiei industriale faţă de anul trecut", a spus Mihai Tudose.  

Ambasadorul american Hans Klemm este convins că, pe lângă componenta de securitate, şi cea privind promovarea valorilor democratice , un alt obiectiv important este acela de a încuraja prosperitatea.

În opinia sa, prezenţa celor peste 100 de companii americane la Bucureşti arată interesul mediului de afaceri din SUA de a explora oportunităţile de afaceri oferite de România.  

"Cel mai bun lucru pe care-l poate face România pentru a încuraja companiile americane să caute parteneriate şi să facă afaceri aici este să asigure existenţa unui climat investiţional prietenos şi pozitiv, predictibil, stabil şi care asigură consultări cu toate părţile interesate, inclusiv cu reprezentanţii comunităţii de afaceri străine. Nu există un partener mai puternic pentru SUA în această parte a lumii decat România", a spus Hans Klemm. 

Klemm a mai prcizat că firmele româneşti care participă la Forum economic 'Trade Winds' pot beneficia de expertiza specialiştilor comerciali americani din 25 de state care participă la reuniunile misiunii la Bucureşti.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza