Forumul Civic al Românilor solicită UDMR să nu recurgă la acţiuni provocatoare în campanie

Forumul Civic al Românilor consideră că demersul liderilor UDMR de a amplasa un panou inscripţionat "Terra Siculorum", adică "Ţinutul Secuiesc", în limba latină, în faţa sediului Prefecturii Covasna reprezintă acţiuni provocatoare.

Adăugat: 6 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, califică de asemenea, drept acţiuni provocatoare, lansarea manualului "Istoria secuilor" şi intenţia de a organiza, joi, un miting cu steaguri secuieşti la Sfântu Gheorghe.

Acestea reprezintă "acţiuni provocatoare" ce pot avea drept consecinţă inflamarea relaţiilor interetnice, se arată în comunicat.

Conducerea Forumului a dat, marţi, publicităţii un comunicat de presă în care recomandă liderilor UDMR să-şi desfăşoare campania electorală "sub semnul prudenţei şi responsabilităţii" şi să nu sacrifice buna convieţuire interetnică de dragul unor voturi.

"Ţinutul Secuiesc" încinge, din nou, spriritele

Amintim că UDMR Covasna a amplasat, luni, în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia " Terra Siculorum", în semn de protest faţă de acţiunile prefectului Codrin Munteanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad au declarat că mitingul pe care-l vor organiza săptămâna aceasta are ca scop apărarea simbolurilor comunităţii maghiare şi vine în replică la acţiunile prefectului Codrin Munteanu, care prin "acţiunile şi afirmaţiile sale jigneşte constant membrii acesteia".

"Am chemat cetăţenii oraşului şi judeţului să apărăm steagul nostru naţional secuiesc. Primii 500 de participanţi o să primească un steag în dar, să îl ducă acasă şi să-l pună pe balcoane, la porţi, pe case ca să se vadă că nu doar politicienii, ci şi cetăţenii vor acelaşi lucru", a declarat Tamas Sandor.

Antal Arpad, liderul UDMR Sfântu Gheorghe, a menţionat că prefectul a desconsiderat în mod constant simbolurile comunităţii maghiare, iar recent a dus în derizoriu steagul secuiesc pe care l-a comparat cu cel al unui club de fotbal sau al unei mărci de autoturisme.

Antal Arpad, i-a cerut prefectului de Covasna să prezinte scuze publice după ce acesta a comparat steagul secuiesc cu cel al unui club de fotbal sau al unui producător de automobile.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza