Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, discuţii cu liderii politici

Reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Covasna, Harghita şi Mureş se întâlnesc cu liderii partidelor politice.

Adăugat: 5 Martie 2016
Ultima actualizare:5 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Membrii Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş se întâlnesc astăzi la Sfântu-Gheorghe cu reprezentanţii partidelor politice.

Ei vor să elaboreze o strategie care să lămurească şansele de a intra în administraţia publică locală şi să susţină astfel interesele comunităţii româneşti din regiune.

Cu o pondere de 25% din populaţia judeţului Covasna, în care majoritatea sunt etnici maghiari, comunitatea românească are şanse reduse de a fi reprezentată în forurile aleşilor locali, mai ales dacă voturile se împart între candidaţii mai multor partide.

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a invitat liderii partidelor politice al discuţii, pentru a le cere să nu mai divizeze voturile românilor în localităţile în care sunt minoritari din punct de vedere numeric, ci să ajungă la înţelegeri care să crească şansele de reprezentare a acestora în administraţia publică local.

Liderii Forumului sunt de părere că dacă partidele româneşti ar strânge rândurile şi ar susţine candidaţii români atunci s-ar putea obţine mai multe posturi de consilieri locali şi chiar şi de primari în câteva localităţi în care ponderea românilor este apropiată de cea a maghiarilor.Autor:
Oana Negrea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza