Forţele ruse au bombardat în cursul nopţii capitala Ucrainei

Forţele ruse îşi continuă ofensiva în Ucraina şi au bombardat, în cursul nopţii, capitala Kiev unde, potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, ar acţiona deja sabotori ruşi care îl caută.

Adăugat: 25 Februarie 2022
Ultima actualizare:25 Februarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Bloc de locuințe avariat de un atac cu rachete pe strada Koșița aflată într-o suburbie a capitalei ucrainene Kiev, 25 februarie 2022. Foto: UKRAINE EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE/ AFP
trimite pe mail

Armata rusă înaintează pe mai multe direcţii, după ce a invadat Ucraina dinspre Belarus, graniţa comună şi Crimeea ocupată.

Au fost, totodată, bombardate obiective din întreaga ţară.

Cel puţin 137 de militari şi civili ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruse, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski. El a menţionat şi cazul Insulei Şerpilor, care a fost atacată de pe o navă de război rusească. După ce apărătorii au fost somaţi să se predea şi au refuzat, au fost ucişi cu toţii.

Zelenski a mai afirmat că în Kiev au intrat deja sabotori ruşi şi că el şi familia sa sunt ţintele principale ale acestora.

Preşedintele ucrainean a spus însă că nu are de gând să plece din capitală. Kievul a fost bombardat în cursul nopţii, iar un obiect a fost doborât de apărarea antiaeriană peste o clădire care a luat foc.

Potrivit Reuters nu este clar dacă e vorba de un avion de luptă, o dronă sau o rachetă balistică.

Forțele ruse au capturat ieri Centrala Nucleară de la Cernobîl, aflată pe drumul dintre granița cu Belarusul și Kiev la circa 90 de km de capitala ucraineană.

În afară de ofensiva dinspre Belarus, armata rusă a lansat şi o operațiune dinspre Crimeea ocupată şi la Marea Neagră.

Forțe semnificative au trecut în Ucraina și dinspre granița comună ruso-ucraineană și amenință al doilea mare oraș al ţării, Harkov, care, de asemenea, a fost ținta bombardamentelor.

Şi în Donbas s-au dat lupte, dar Kievul afirmă că forțele sale mențin linia frontului.

Ambasadorul ucrainean în Japonia a spus că țara sa e pregătită să facă față asaltului tancurilor, dar că are nevoie urgentă de arme și muniții antiaeriene, pentru a se apăra mai ales de rachetele de croazieră cu care atacă Rusia.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza