Formularul unic intră pe agenda şedinţei de guvern

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi formularul unic, care va înlocui şapte declaraţii de impunere pentru unele categorii de contribuabili, inclusiv controversata declaraţie 600.

Adăugat: 15 Martie 2018
Ultima actualizare:15 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul are pe ordinea de zi un act normativ care se referă la depunerea impozitului pe venit, la CAS şi CASS.

Se prevede eliminarea a şapte formulare şi înlocuirea lor cu un unic formular, care anul acesta va putea să fie depus până pe 15 iulie.

Viorica Dăncilă a mai precizat că formularul unic va fi depus o singură dată pe an, iar plata contribuţiilor poate să se facă până pe 31 martie 2019.

De asemenea, impozitul pe venit se va putea plăti la venitul estimat pentru anul curent, la fel şi plata CAS şi CASS se va face în raport cu venitul estimat pentru anul curent.

Inundaţiile din ţară

În deschiderea şedinţei premierul Viorica Dăncilă a vorbit şi despre modul în care intervin ministerele responsabile pentru limitarea urmărilor inundaţiilor din ţară.

Premierul  a amintit că ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş se află în localitatea Căpeni din judeţul Covasna, pentru a monitoriza situaţia de acolo.

Tot în acea localitate se află şi ministrul de interne Carmen Dan.

Viorica Dăncilă a spus că autorităţile doresc în primul rând să îi convingă pe toţi localnicii să părăsească zona periculoasă.

Tot ea a precizat că Ministerul de Interne este pregătit şi pentru evacuarea în forţă, dar că nu se doreşte acest lucru.

Premierul a mai amintit că inundaţiile au afectat 31 de localităţi şi trei drumuri naţionale din 13 judeţe.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza