Formaţiunile maghiare îi comemorează pe generalii ucişi la Arad în 1849

În data de 6 octombrie vor fi comemoraţi la Târgu Mureş cei 13 generali ucişi la Arad, în 1849 de trupele austriece, de UDMR, Partidul Civic Maghiar şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Adăugat: 30 Septembrie 2011
Ultima actualizare:30 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii locali ai Partidului Civic Maghiar şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă că au căzut de acord să îi comemoreze împreună pe cei 13 generali, în dorinţa de a arăta ''o unitate şi respectul tuturor formaţiunilor maghiare''.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş - Benedek Istvan, viceprimarul municipiului - Csegzi Sandor, preşedintele CNMT Mureş - Jakab Istvan şi preşedintele PCM Mureş - Laszlo Gyorgy au căzut de acord asupra faptului că istoria este un lucru care îi leagă pe toţi maghiarii, chiar dacă în alte contexte sunt departe de a fi împreună.

Comemorarea va avea loc la Statuia Secuilor Martiri din Târgu Mureş, începând cu ora 17:00, dar nu va mai fi însoţită de un marş de protest legat de situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, aşa cum anunţase anterior preşedintele CNMT Mureş, Jakab Istvan.

Acesta precizase, în 19 septembrie, că în data de 6 octombrie CNMT intenţionează să organizeze un eveniment de comemorare a generalilor maghiari, după care va avea loc un miting de protest la nivel naţional, „indiferent de acordul sau opinia primarului din Târgu Mureş”, în legătură cu situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
30 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza