Fonduri alocate Ministerului Culturii pentru exercitarea dreptului de preemţiune

Ministerul Culturii a primit fonduri pentru exercitarea dreptului de preemţiune în cazul unor bunuri mobile şi imobile importante pentru istoria şi cultura românească.

Adăugat: 5 Martie 2017
Ultima actualizare:5 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ionuţ Vulpescu, minisrul Culturii
trimite pe mail

Un astfel de exemplu este complexul Brătianu din Ştefăneşti Argeş, ce conţine şi renumita Vilă Florica, unde a fost scrisă istoria modernă a României, spune ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

"Aici s-au întâmplat lucruri extrem de importante, este o vilă legată de Ion I. C. Brătianu, Războiul de Independenţă, apoi, de marele Ionel Brătianu. Discuţii extrem de importante despre neutralitatea României în Primul Război Mondial, de asemenea, în vara lui 1916, decizia ca România să intre în Primul Război Mondial s-a luat aici. Aici au fost foarte multe personalităţi care au venit, în jurnalul lui Carol I este plin de însemnări de aici, de la Vila Florica. Cred că este o obligaţie pe care o avem faţă de acest loc de a-l menţine în circuitul public", a precizat Ionuţ Vulpescu.

Ultimul preţ agreat de descendenţii familiei Brătianu şi în jurul căruia se vor purta negocierile pentru achiziţionare este de 1,7 milioane euro, ne-a relatat corespondentul RRA Cristian MateiAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza