Folosirea simbolurilor olimpice în scop politic, interzisă

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cere să nu mai fie utilizate simbolurile olimpice - torţa, flacăra şi ştafeta- în scopuri politice, în ţara noastră.

Adăugat: 26 Iulie 2012
Ultima actualizare:26 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, Comitetul avertizează că sunt încălcate drepturile de proprietate intelectuală, dar şi principiile şi valorile olimpismului care interzic folosirea acestor simboluri " sacre şi universale", în scopuri politice.

COSR precizează că a urmărit cu preocupare evoluţia situaţiei politice din ţara noastră, prin prisma participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august), şi ''a constatat cu regret utilizarea, fără ştiinţa sa, a simbolurilor olimpice şi anume a torţei, flăcării şi ştafetei în cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de 'flacăra democraţiei', cu aluzie directă la cuvântul 'olimpic', de către echipa de campanie a preşedintelui suspendat şi de către domnia sa'', potrivit Agerpres.

Comitetul avertizează că ''sunt încălcate, în felul acesta, prevederile Chartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuală, dar mai ales principiile şi valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri, cu adevărat sacre şi universale, în scopuri politice''.

În acest context, COSR cere ''cu fermitate încetarea imediată a utilizării simbolurilor olimpice în scopuri politice, care riscă să pună sub semnul întrebării adeziunea cu adevărat a României, dar mai ales a unora dintre oamenii săi politici, la valorile universale de respect, egalitate şi solidaritate, valori olimpice, dar deopotrivă valori europene fundamentale''.

Traian Băsescu a aprins "flacăra democraţiei"

La 14 iulie, la finalul unui miting al PDL la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a aprins o flacără, pe care a numit-o flacăra democraţiei.

El a spus atunci că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza