FMI și autoritățile române au bătut palma pe domeniul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a declarat că, după aproape patru ore de convorbiri cu oficialii FMI, pentru domeniul său de activitate, părţile s-au înţeles.

Adăugat: 6 Februarie 2015
Ultima actualizare:6 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Rus, ministrul Transporturilor
trimite pe mail

La Bucureşti continuă astăzi discuţiile dintre reprezentanţii Guvernului României şi misiunea comună de evaluare a acordului de asistenţă financiară cu instituţiile creditoare internaţionale.

La finalul sesiunii de evaluare se va şti dacă România va mai continua colaborarea cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Între cei care au discutat cu membrii misiunii comune s-a aflat şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi, după aproape patru ore de convorbiri, acesta a declarat că pentru domeniul său de activitate, părţile s-au înţeles.

"Am avut probleme legate de implementarea managementului corporativ, unde ne încadrăm în toate ţintele, deci se va semna fără probleme acordul. Probleme legate de arierate la marile companii, la fel. Ne-am încadrat şi ne încadrăm în ţintele pe care ei ni le propun peste 2015, deci vom putea merge mai departe. Chestiuni legate de continuarea proceselor de privatizare la unele din companii, unde iar am găsit soluţiile. Deci din punctul de vedere al minsterului pe care îl conduc lucrurile sunt în regulă, atât cu Fondul Monetar, cât şi cu Comisia Europeană", a spus Rus.

Potrivit reporterului RRA, Iulian Olescu, ministrul Transporturilor a mai precizat că instituţia pe care conduce are în vedere privatizarea, inclusiv prin listări la bursă, a mai multor companii între care: Portul Constanţa sau Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, chiar dacă acestea nu sunt incluse în actualul acord cu creditorii internaţionali.

Compania CFR Marfă, în schimb, trebuie să fie privatizată, deoarece a beneficiat de un ajutor înainte de încercarea anterioară de vânzare, a mai adăugat ministrul Ioan Rus.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
6 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza